Muzej bh. baštine

Ova zemlja ima šta da vam pokaže, samo je stidljiva u tome. Budi odlučan i sam se uvjeri u njenu besprijekornu ljepotu...

04.12.2007.

Gdje se nalaze misteriozni kipovi ???

  Zgrade naših gradova obiluju brojnim dekoracijama, a najljepše su one najstarije zgrade, pogotovo iz austrougarskog perioda. Dosta je i visećih kipova koji strše niotkud, ali vjekovima posmatraju prolaznike. Golubovi, te ostale gradske ptice su njihovi najveći i najodaniji prijatelji. Neke čak nikada nismo ni primijetili, a prošli smo ispod ili pored njih bezbroj puta. Zbog njihove mističnosti, ali i zbog toga što su i oni dio nas, kako bi ih upoznali, oni svakako imaju svoje mjesto na ovom blogu.

Na samom početku tu su dva kipa koji se nalaze na jednoj lokaciji u Sarajevu. Dok ne postavimo nove, sa drugih lokaliteta, pokušajte pogoditi gdje se ovi prvi nalaze ??? Dakle, ostavite komentar sa vašim mišljenjem !!!

Evo još materijala za pogađanje. Drugi par kipova po redu, također u Sarajevu. Lokalitet ovih je mnogo prometniji od prethodnih, pa bi trebalo biti dosta lakše za pogoditi.

Treći...

Četvrti se nalaze na veoma prometnom mjestu u Sarajevu. Kipovi su čuvari Narodne banke... 

Sa samih vrhova zgrada, zaštitnički nas posmatraju i slijedeće ljudske rukotvorine koje su svoje mjesto našle u visinama. Mnogi su oni koji su se znali i prevariti,  pa i pomisliti kako su na krovovima pravi ljudi. Na slikama ispod su kipovi koji krase krov prelijepe zgrade pored gradske katedrale.Muzej bh. baštine
<< 12/2007 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

MOJI LINKOVI

OBAVEZNO POGLEDAJ !!!Free shoutbox @ ShoutMix


Da li bh bastina treba vecu brigu drzave???
Dovoljno se brine o njoj!!!
Pod hitno joj treba jos veca zastita!!!
  
pollcode.com free polls
MOJI FAVORITI
blob
Public Relations (Паблик рилејшнc�)
ПРОПУХ
Nikad ne reci dvaput
Vikicev Specijalac o Ponorima Rata
Administratorov blog
Moje karikature
No 1 to be found
HTML TUTOR ZA BLOG
Liga sarajevskih mahalaca LSM - sezona II
GOOGLE
Bosanski jezik
Ibiza_Hippie
Izmjena HTML koda
politicarka
fotografije varaju vrijeme
Foto-Blog
više...

BROJAČ POSJETA
39673

Powered by Blogger.ba